De Spil

Purple, Love & Other Matters

BIRDE VANHEERSWYNGHELS
zo 8 okt 2023 - zo 3 dec 2023
zo 8 okt 2023
-
zo 3 dec 2023
 • zo 8 okt 2023
  -
  zo 3 dec 2023
  open woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 14:00 tot 18:00
  op locatie, Roeselare
  Ter Posterie - Ooststraat 35

In haar atelier construeert Birde monumentale houtskooltekeningen van weelderige landschappen. Recent evolueert haar werk naar kleurrijke schilderijen op doek, onder invloed van een werkverblijf van enkele maanden in de Academia Belgica in Rome. Deze solotentoonstelling brengt de in Brussel wonende kunstenares terug naar haar geboortestad.

Birde Vanheerswijnghels (°1986 Roeselare) startte op haar 12de aan de Stedelijke kunstacademie in Roeselare en studeerde vrije Grafiek aan LUCA School of Arts in Gent.

Na een inspirerende residentie tussen artiesten uit de hele wereld in het HISK in 2013 – 2014, verraste Birde met haar grote houtskooltekeningen de kunstwereld en verwierf ze erkenning  binnen de kunstscène in België.
Heel herkenbaar zijn ook haar pigmenttekeningen waarbij figuren verdwijnen in een monochrome voorgrond.
Tijdens haar residentie aan de Academia Belgica in Rome in 2022 – 2023 begon Birde te schilderen.
De wereld verandert en zo ook evolueerde Birde als persoon en in haar werk.
Haar tekeningen brengen een imaginaire wereld, een wereld die zij samenstelt en aan ons toont. Haar geschilderde portretten vertellen haar kijk op de wereld waarin we nu leven.

De expo loodst je doorheen de evolutie van het oeuvre van Birde en toont het werk dat richting gegeven heeft aan zowel de artistieke carrière van Birde als op persoonlijk vlak.

Extra's bij de expo:
Rondleiding
Lezing
Workshop voor kinderen
Workshop houtskooltekenen