De Spil

De Andere Film

The quiet girl
di 26 sep 2023 20:00 - 21:34
di 26 sep 2023
20:00 - 21:34

Ierland 1981. De stille tienjarige Cáit krijgt thuis niet veel affectie en ook op school wordt haar introvert karakter niet geapprecieerd. Met weer een baby op komst sturen haar ouders, die het al niet breed hebben, haar voor de zomer naar familie op het platteland. Daar wordt ze liefdevol opgevangen door haar tante Eibhlín, die geen kinderen heeft. Cáit's stugge oom heeft aanvankelijk meer moeite met haar aanwezigheid. Toch bloeit het broze meisje beetje bij beetje open en leert zij hoe thuiskomen voelt.

Dit ingetogen en betoverende debuut van de Ierse regisseur Colm Bairéad was genomineerd voor de Oscar voor Beste Buitenlandse Film. Met ijzersterke vertolkingen en een prachtige cinematografie is ‘The Quiet Girl’ een wondermooie film over het vinden van je eigen plek.

Deze bewerking van een kortverhaal van Iers schrijver Claire Keegan is een prachtig voorbeeld van hoe een klein en schijnbaar eenvoudig verhaal in de juiste handen een pareltje wordt, dat je tot in het diepst van je ziel raakt.
Bron: naar cinemazed.be 

De Andere Film
Regie
Colm Bairéad
Cast
Catherine Clinch, Carrie Crowley, Andrew Bennett
Speelduur
94 min
Jaar
2022
Land
Ierland
Taal
Iers-Gaelish, Engels
Ondertiteling
Nederlands

“Een betoverend pure debuutfilm die overloopt van liefde en mededogen." **** De Morgen