De Spil

De Andere Film

Women Talking
di 21 nov 2023 20:00 - 21:44
di 21 nov 2023
20:00 - 21:44

Een groep vrouwen uit een afgezonderde Mennonietengemeenschap heeft wat te bespreken. Dat doen ze op een moment dat hun mannen afwezig zijn. Want ze zijn er achter gekomen dat een aantal onder hen verdoofd en verkracht zijn door mannen uit de eigen gemeenschap. De dames hebben drie keuzes: alles bij het oude laten, blijven vechten of vluchten. Daarover zitten ze samen om tot een eensgezind besluit te komen. Dat is een moeizaam gesprek, want ze behoren tot drie verschillende generaties en ieders  interpretatie van hun geloofsovertuiging leidt tot zeer verschillende houdingen.

De film is gebaseerd op het boek van Miriam Toews, dat dan weer geïnspireerd is op een daadwerkelijk voorval binnen een soortgelijke geloofsgemeenschap in Bolivië.

Een aangrijpende, heel relevante film over machtsmisbruik, schrijnend cynisme en de verhouding tussen seksen maar tegelijk een ode aan vrouwelijke veerkracht en verbondenheid.
Bron: Joris Cools

De Andere Film
Regie
Sarah Polley
Cast
Frances McDormand, Claire Foy, Rooney Mara, Ben Whishaw, Jessie Buckley
Speelduur
104 min
Jaar
2022
Land
VS
Taal
Engels gesproken
Ondertiteling
Nederlands

Nabespreking

“Met 'Women talking' heeft Sarah Polley een verpletterende film gemaakt over het trauma van verkrachting binnen een geloofsgemeenschap.” **** De Standaard

credits

Oscar voor Beste Bewerkte Scenario