De Spil
Valentine Riccardi

Maatwerk concert

Témé Tan
Extra bij Témé Tan: Ciggy Sunday!
za 10 feb 2024 20:00 - 22:15
za 10 feb 2024
20:00 - 22:15
  • za 10 feb 2024
    20:00 - 22:15
    Trax, Roeselare
    concertzaal - Traxweg 1- Roeselare

Témé Tan is het alter ego van de Brusselse multi-instrumentalist Tanguy Haesevoets. Hij mixt invloeden van zijn Congolese roots met moderne beats en elektronische muziek tot een verslavend melodieus geheel. 
 
Témé Tan is helemaal terug. Zes jaar geleden verscheen zijn eerste plaat, een instant succes. Het leverde hem een tour doorheen Europa op, en zelfs verder. De voorbije jaren maakte hij muziek met onder andere Roméo Elvis, Le Motel en Milky Chance. In mei 2023 kwam dan éindelijk die eerste nieuwe solo single, ‘TNMCP’ (Tu ne me connais pas), een voorproefje van de nieuwe plaat die dit najaar nog zal verschijnen.  
 
Muziekblog Dansende Beren over ‘TNMCP’: “Ook inhoudelijk is het nummer overigens een schot in de roos, want op een luchtige manier heeft hij het over zijn afwezigheid de afgelopen jaren. We zijn zeer blij dat Témé Tan terug is met nieuwe muziek!” 
 
Op de aankomende plaat ‘Quand il est seul’ onderzoekt Témé Tan een moderne fusie van pop, elektro en folkrap, geïnspireerd door zijn vele reizen van de afgelopen jaren. Twaalf levensverhalen ontstaan ​​in de loop van het album en nodigen je uit om diep in een boeiende en betoverende muzikale odyssee te duiken. 
 
Live heeft Témé Tan al lang bewezen dat hij weet hoe hij een strak concert moet neerzetten. Op 10 februari komt hij dat demonstreren in Roeselare.  
 
Voor fans van Stromae, Ibeye en Amadou & Mariam. 

Extra bij Témé Tan: Ciggy Sunday!

Dit vijftal uit Brugge brengt verslavende jazzy surfpop. Verwacht je aan een charismatische frontman met zwoele stem, groovy en catchy songs en vooral veel spelplezier. Ze mochten zich onlangs nog kronen tot laureaten van de Sound Track-wedstrijd van VI.BE. Dansende Beren over hun passage daar: “Met een zwoele vocale range die wat deed denken aan Balthazar was het alvast geslaagd, maar ook muzikaal kon Ciggy Sunday uit een heus arsenaal putten. Met groovy songs, loungy muziek en vooral een ongedwongen enthousiasme pakte de band vriend en vijand in.”

Kortom: de ideale opwarmer voor Témé Tan op 10 februari in Trax!