De Spil

Jordy

De Mannschaft
di 23 apr 2024 13:30 - 14:40
di 23 apr 2024
13:30 - 14:40
  • di 23 apr 2024
    13:30 - 14:40
    De Spil, Roeselare
    schouwburg

​​Dit is een schoolvoorstelling. Er zijn nog plaatsen beschikbaar die publiek worden opengesteld. 

Hoera, De Mannschaft heeft een nieuwe voorstelling.  
​ 
​Jordy is een doodnormale, zeer getalenteerde, intelligente jongeman. Maar toch anders dan de meesten. Jordy is een instellingenkind. De rechter vond dat zijn ouders niet voor hem konden zorgen. 
​En dus van instelling, naar pleeggezin, naar instelling. 
​ 
​Hij ontvlucht zijn leven “daar” en zet zich letterlijk aan de rand, waar hij blijkbaar thuishoort. Vandaar bekijkt hij de wereld waarin wij leven. In de hoop zo te kunnen begrijpen hoe de dingen in elkaar ​zitten. 
​ 
​Zijn blik op de wereld wordt verstoord door Sophie-Charlotte, een “weggelopentienergriet” van ​rijke komaf die het thuis niet meer kon uithouden. 
​Waar Jordy niks heeft, heeft Sophie-Charlotte van alles te veel: twee moeders en vaders, twee ​huizen, zelfs twee namen. 
​ 
​Na de succesproducties ‘LIV’, ‘DETHLEFF’, ‘JOHN&JANE’ en ‘Melissa, neen Aicha’ onderzoekt het populaire De Mannschaft de sociale ongelijkheid in deze wereld. Niet iedereen vertrekt gelijk aan de streep. Erven kinderen de kansen van hun ouders? 
​Opnieuw met hetzelfde concept: een lekker stevig thema gebracht met veel humor en een taal die er boenk op is voor jongeren.  

credits

​​Concept, tekst en regie: Stijn Van de Wiel en Michai Geyzen - Spel: Lien Thys en Robbert Vervloet - Muziek: Gode Kempen - Dramaturgie: Bram Verschueren - Decor en kostuum: Saskia Louwaard en Katrijn Baeten - Techniek: Rens Planckaert - ​Co-productie: Het Laatste Bedrijf/Gallop - ​Met dank aan: Laika, Matterhorn, Stad Turnhout, De Warande - Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid​