De Spil
Wrong Men

Filmkus

Augure
di 9 jan 2024 20:00 - 21:30
di 9 jan 2024
20:00 - 21:30

Als lid van Starflam zette multitalent Baloji menig concertzaal in vuur en vlam. Nu kan zijn zegetocht langs cinema's ook beginnen. Met de New Voice-award in Cannes en als Belgische Oscar-inzending heeft 'Augure' z'n start alvast niet gemist. Meeslepend, uniek en visionair. 

Na jaren in België, keert Koffi terug naar zijn thuisland Congo om zijn zwangere vriendin aan zijn familie voor te stellen. Lang geleden werd hij door hen verstoten omdat ze dachten dat hij een ‘zabolo’ was, een soort heks of tovenaar. Terug in Congo merkt hij dat dit oeroude geloof nog erg leeft. Hij ontmoet drie andere mensen die door hun familie en gemeenschap ook als heksen worden beschouwd. Ondanks hun tegenslagen, proberen ze elkaar te helpen en te ontsnappen aan de vloek die op hen rust. 

“Er waait een magisch-realistische wind door de bioscopen. ‘Augure’, de straffe debuutfilm van de Belgisch-Congolese artiest Baloji, dompelt je onder in een wereld die ontwricht en betovert, intrigeert en angst inboezemt”. **** De Standaard

Filmkus
Regie
Baloji
Cast
Marc Zingo, Eliane Umuhire, Lucie Debay
Speelduur
90 min
Jaar
2023
Land
België, Congo, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Zuid-Afrika
Taal
Frans, Swahili, Lingala, Engels
Ondertiteling
Nederlands - Frans

Baloji’s virtuoze talent, zijn besmettelijke gevoel voor ritme, zijn vermogen om je op te tillen en méé te trekken in z’n eigen speciale tijdzone: het stroomt ook allemaal door ‘Augure’, zijn sublieme langspeelfilmdebuut én de Belgische inzending voor de Oscars.

**** Humo