De Spil

Bert Schrijvers, Jeremy Baltii en Quinten Leon

Humo's Comedy Cup On Tour
NIEUW!
do 15 feb 2024 20:00 - 21:30
do 15 feb 2024
20:00 - 21:30
  • do 15 feb 2024
    20:00 - 21:30
    De Spil, Roeselare
    schouwburg

Bert Schrijvers, Jeremy Baltii en Quinten Leon - de 3 finalisten van Humo’s Comedy Cup 2023 - trekken samen met MC Jens Dendoncker op tournee langs de betere comedyzalen. Kom jouw lachspieren trainen en herbeleef de finale van Humo’s Comedy Cup 2023.

Bert Schrijvers, Jeremy Baltii en Quinten Leon

Bert Schrijvers (33j)
Woont in Mechelen (afkomstig uit Maasmechelen)
(School)Buschauffeur

Overdag vervoert de naar Mechelen uitgeweken Limburgse buschauffeur schoolkinderen van A naar B en terug, bij nachte zoekt hij op het podium met een uitgestreken gezicht de duisterste hoeken van zijn brein op. Het publiek mag zich gerust ongemakkelijk voelen en zich afvragen: “Waar zijn we in godsnaam naar aan het kijken?”

---

Jeremy Baltii (26j)
Woont in Middelkerke
Hotelreceptionist Hotel Middelpunt (Middelkerke)
Heeft cerebrale diparese

“Ik wil allesbehalve medelijden van het publiek, maar mijn achtergrond en medische geschiedenis zijn nu eenmaal een dankbare bron van humor. Ik ben heel lief en knuffelbaar, hoor ik vaak, maar op het podium speel ik daarmee. Ik begin altijd met een schattig lijkende anekdote, maar de twist is meestal nogal pijnlijk.”

---

Quinten Leon (35j)
Woont in Brussel
Stadsgids Free Walking Tours

“Dadaïstisch. Verwarrend. Verdomd geestig,” noteerden we in De Centrale in Gent nadat afsluiter Quinten Leon ons in een opmerkelijk goede luim richting parkeergarage had gestuurd. In 2021 struikelde hij in de voorrondes, maar deze keer banjerde de Brusselse stadsgids met vlag en wimpel richting finale in de Arenberg.