De Spil

Filmkus

Past Lives
di 13 feb 2024 20:00 - 21:46
di 13 feb 2024
20:00 - 21:46

VALENTIJNSACTIE: 1 + 1 GRATIS

Wat als je iemand achterlaat die misschien wel voorbestemd was. Iemand met wie je gelinkt bent volgens het Koreaanse concept in-yun, de notie dat twee personen door het lot en doorheen meerdere levens verbonden zijn. 

Nora en Hae-sung, twee Koreaanse kinderen, zijn twee handen op één buik. Hun toekomst ligt bij elkaar, zo lijkt. Tot Nora met haar ouders emigreert naar Toronto en later ook nog eens haar creatieve droom gaat najagen in New York. Meer dan twee decennia na hun afscheid in Zuid-Korea is het duo herenigd in de Big Apple. Bij hun reünie mijmeren ze samen over de verloren maar ook de gewonnen kansen. 

Meer dan een romantisch drama, maakt Song een filmgedicht over diaspora en identiteit. Hartverwarmend en hartverscheurend.

Valentijnsactie: 1 + 1 gratis. Ook geldig voor abonnees.
Vraag een duoticket of ga met je abonnementsticket naar de balie en krijg een extra gratis kaartje. Reserveren vooraf is mogelijk.

Regie
Celine Song
Cast
Greta Lee, Teo Yoo, John Magaro
Jaar
2023
Land
VS, Zuid-Korea
Taal
Koreaans en Engels
Ondertiteling
Nederlands

Het debuut van theatermaakster Celine Song is een autobiografisch geïnspireerde mijmering over connectie, keuzes en verbondenheid. Een fijngevoelig en zeldzaam meesterwerk, klaar om straks de Oscars te domineren.

De Standaard