De Spil

SOLO. Alleen verbeelding kan ons redden

Michael De Cock
Try-out
za 16 mrt 2024 20:30 - 21:40
za 16 mrt 2024
20:30 - 21:40
  • za 16 mrt 2024
    20:30 - 21:40
    De Spil, Roeselare
    de komedie

Michael De Cock, artistiek leider van KVS, staat eindelijk weer zelf op de scène. Met een zinderend verhaal over een knotsgekke, tropische nacht met een wereldberoemde vrouw in de kelders van de KVS. Net echt, maar toch gespeeld. Of niet?

Met ‘Alleen verbeelding kan ons redden’ schreef Michael een ondeugend boek over de kracht van kunst en verbeelding. Hij neemt je mee in de backstage van Tomorrowland en rijdt met een golfkarretje de coulissen van KVS in. Daar mijmert hij samen met niemand minder dan Paris Hilton over hoe Prince de scène daar net niet haalde, hoe Nand Buyl er vroeger de plak zwaaide en wat Anne Teresa de Keersmaeker voor hem betekent. 
Het boek leest als een trein en roadmovie. De stand-up versie van het boek is al even flitsend. Spits, grappig, scherp maar vol liefde. “So Mickey. What’s it gonna be?”
“Als iemand nog twijfelt aan de kracht van verhalen, ziedaar het overtuigende bewijs.” De Tijd

“Alleen al daarom verdient dit boek een publiek: de auteur durft tenminste te provoceren en kiest een kant in netelige kwesties, zonder voor deze of gene parochie te preken. Met stevige pennentrekken schetst De Cock het theater van de toekomst.” **** HUMO

“Alleen verbeelding kan ons redden is niet het voorspelbare betoog van een Kunstpaus, maar een gloedvolle, eerlijke en soms oprecht grappige verdediging van datgene wat ons allemaal verbindt: de zoektocht naar schoonheid, ontroering en geluk.” **** Het Nieuwsblad

Michael De Cock studeerde Romaanse filologie en volgde de acteursopleiding aan het Conservatorium in Brussel. Na passages in ‘Thuis’ en ‘Flikken’ verdween hij even van het scherm en concentreerde zich op schrijven en theater maken. Zijn kinderboeken (o.a. ‘Rosie en Moussa’) wonnen talloze prijzen.  Hij is sinds 2016 artistiek leider van KVS.  In datzelfde jaar speelde hij de rol van vicepremier in ‘de 16’ op VRT.