De Spil
Samoerai

Maatwerk concert

Samoerai XL + LOW G + ZLDR
za 13 apr 2024 20:00 - 23:00
za 13 apr 2024
20:00 - 23:00
  • za 13 apr 2024
    20:00 - 23:00
    Trax, Roeselare
    concertzaal - Traxweg 1- Roeselare

SAMOERAI 
Samoerai, het alter ego van Sam Durnez, staat al 20 jaar op de planken met minstens evenveel projecten op zijn palmares. Zijn bewustmakende, actuele en betekenisvolle lyrics zijn een huismerk geworden. Hij bezit een onuitputbare drang om de wereld en zichzelf in de pen op te slorpen en manifesteert zich in metaforen, vakkundige rijmschema’s en heldere boodschappen. Liefde voor muziek, elkaar en het leven, da’s waar het om draait. 
Voor zijn nieuwe project ‘Regel van 3’ laat Samoerai zich bijstaan door zijn band: DJ Grazzhoppa (Wim Verbrugghe), Saimn-i (Simon Decante), Tim Wulleman, Sara Moonen en Tradd (Joseph McBurton). Samen doken ze de studio in om tot een Samoerai XL te komen, een origineel concept waarin tientallen jaren ervaring in één set gebundeld werden.  
Verwacht je aan diepgaande, bewuste teksten geserveerd op een bedje van instrumentale flavour. Met Dj Grazzhoppa die de drums verzorgt en de set daarnaast voorziet van scratches en samples. Saimn-I speelt Microkorg, elektrische gitaar en zorgt voor backing vocals. Sara Moonen brengt haar een akoestische en elektrische gitaar, melodica en bassdrum mee. Daarnaast verzorgt ze ook nog backing vocals en vocal loops met een loopstation. Tim Wulleman verzorgt de keys en de sax. En dit alles wordt tot één geheel gevormd door Tradd achter de knoppen van de PA. 
 
ZLDR 
(H)eerlijke teksten, harde beats en performances skills om U tegen te zeggen: maak je klaar voor ZLDR! De groep bestaat uit de broers Thomas en Julien Jacquemain en Lennert Declercq, drie kerels die in een korte tijd enorme stappen aan het zetten zijn. Ze behoren tot de winnaars van Sound Track 2023 én gingen er met de publieksprijs vandoor. Ze mochten ook al het podium delen met Brihang, Barno Koevoet en Kleine Crack. Na debuutplaat ‘KWETS UUR’ komen ze hun nieuwe EP ‘Jacquemain’ voorstellen. Met hun typerende Vlaamse/Franstalige teksten nemen ze je mee in een wereld van rauwe brutaliteit. On y va! 

Nieuw! LOW G 
In 2023 was het eindelijk tijd voor die langverwachte debuutplaat van LOW G, na meerdere tapes en EP’s. Hij koos bewust voor verschillende invloeden en colabs, dook met meerdere producers de studio in én selecteerde zelf heel bewust de beats. Geen soloproject dus, maar wel een eigen verhaal dat nog dieper in zijn ziel laat kijken. Samen met DJ SNS stak hij een liveshow ineen die het publiek ongetwijfeld helemaal uit zijn dak zal laten gaan! 

youtube