De Spil
Elias Lidewij

Winter Slaapt

BomBarDon
1ste + 2de leerjaar
ma 13 jan 2025
ma 13 jan 2025

Een deur vliegt open, sneeuw en vrieskou, er verschijnen vier gedaanten, gezakt en gepakt, met veel muziekinstrumenten beladen. 
De vier beslissen om dit jaar in winterslaap te gaan. Ze willen er even tussenuit, de stekker uit het stopcontact. Waarom dan niet doen zoals de dieren en ook eens in winterslaap gaan? 
Ze hebben er goed over nagedacht, zelfs een heel schema bedacht waar ze zich aan MOETEN houden. Alles loopt op wieltjes, misschien zelfs letterlijk, alles loopt smooth, als een horloge, als een fuga die apart toch samen klinkt, alles gaat heerlijk, tot…
Als je móet ontspannen, spreek je dan nog over ontspannen. Bestaat er wel zoiets als de ontspanknop? Lukt de winterslaap?

Met hun eerste muziekvoorstelling O Grote Yoegoert wist BomBarDon veel kinderharten te veroveren door hun heerlijke combinatie van leuke teksten, speelse acts en vrolijke muziek.
Ze noemen het zelf de bombardon-vibe: de heerlijke gewaarwording van de muziek van Muziektheater Bombardon in je hele lijf en hun voorstelling is een bombardonnement: een overspoeling van geluk door het luisteren naar of denken aan hun muziek.

 

Elias Lidewij

credits

Spel, muziek en creatie: Pieter Elias, Stijn Engels, Maarten Schuermans, Jozef Sercu – Coaching, regie: Jits Van Belle – co-productie: Concertgebouw Brugge, Cultuurcentrum Brugge