De Spil
Phile Deprez

De Bleke Baron

Kopergietery & KGbe
4de + 5de + 6de leerjaar
ma 27 jan 2025 13:40 - 14:40
ma 27 jan 2025
13:40 - 14:40
  • ma 27 jan 2025
    13:40 - 14:40
    4de + 5de + 6de leerjaar
    De Spil, Roeselare
    schouwburg
  • max: 250 toeschouwers

In de onderwaterstaat is de bleke baron de leider.
Hij neemt altijd het laatste hapje en niemand mag hem tegenspreken.
Aan dichters heeft hij een grote hekel, ze bedoelen van alles tussen de regels, in het wit waar niets geschreven staat. Daar voelt de baron zich heel ongemakkelijk bij. Gelukkig zijn Felix & Felka geen dichters. Ze zijn zangers….

‘De bleke baron’ is een nieuwe muzikale fabel van Anna Vercammen & Joeri Cnapelinckx (‘De koningin is verdwenen’, de Anale fase). Over een innige vriendschap tussen twee muzikanten tijdens een bewind dat enkel het nut van het nut inziet en jacht maakt op al wat of wie ze overbodig acht.

De Bleke Baron werd geselecteerd voor Het Theaterfestival 2023


**** "De bleke baron is een muzikaal sprookje dat net zo goed over een dictatuur uit het verleden als over één uit de toekomst zou kunnen gaan, en waar volwassenen en kinderen elk op een andere manier heel veel aan zullen hebben. Laat komen dus, de gedichten, de witregels, de blos en de aarzeling." Het Nieuwsblad

Het verhaal en de liedjes van de voorstelling worden ook gebundeld in het gelijknamig boek uitgegeven door De Eenhoorn, met zinderende illustraties van Chiara Lammens.

credits

Concept, creatie, spel & muziek: Anna Vercammen, Joeri Cnapelinckx – Artistieke coach: Joris Van den Brande - Scenografie: Michiel Soete - Kostuums: Joke Raes - Stem: Lore Dejonckheere – Klank: Jonas De Wulf - Licht: Jeroen Doise - Techniek: Jonas De Wulf, Kris Van Oudenhove - Decorbouw: Kris Van Oudenhove, Polien Demeulemeester, Jonas De Wulf, Gielke Smet - Productieleiding: Gielke Smet Een productie van Kopergietery & KGbe – Met dank aan het voortraject in Cultuurcentrum Brugge

Met de steun van de Tax Shelter-maatregel van de Belgische federale overheid