De Spil

Crash Test

Line Boogaerts & Ine Claes
zo 27 okt 2024 16:00
zo 27 okt 2024
16:00 - 16:45
  • zo 27 okt 2024
    16:00 - 16:45
    De Spil, Roeselare
    de komedie

In ‘Crash Test‘ betreedt het publiek een multimedia installatie. Kinderen kunnen mee performen, nadat ze vooraf een repetitie hebben bijgewoond met de kunstenaars. 
Of je kan ook gewoon komen kijken naar de voorstelling en zien hoe artiesten en kinderen samen iets bijzonder tonen.
Line tekent live op een grote glasplaat. Haar tekeningen zie je uitvergroot geprojecteerd op een scherm dat in de ruimte hangt. De kinderen bewegen met allerlei objecten achter het scherm: slingers, hoepels, een fietswiel ... Ze maken deel uit van een "tableau vivant" en hun bewegingen vormen schaduwen op het scherm  die versmelten met de tekeningen van Line.

De steeds veranderende beelden suggereren wat je ziet vanuit een rijdende auto, half slapend, half dromend op de achterbank: de straatlantaarns, de bomen, die vervormen tot bizarre figuren... Het publiek zit mee in de installatie en voelt zich met de kinderen mee opgenomen in een lucide droom.

Oproep: 10 kinderen gezocht om mee te werken aan de voorstelling 
Wanneer: zondag 27 oktober 13u30 tot 15u30 en daarna treden de kinderen mee op om 16u*

Line Boogaerts en Ine Claes zoeken kinderen die performer willen worden!

Kinderen tussen 9 en 12 jaar oud zijn welkom om deel te nemen aan een repetitie en performer te worden in de performance. De kinderen gaan aan de slag met boeiende visuele objecten en beweging via een te volgen parcours op de grond. Hun bewegingen worden geprojecteerd op het projectiescherm. Wat gebeurt er met mijn schaduw als ik mij verplaats? Wat voor beelden kan ik maken met de objecten? De repetitie vindt plaats voor de voorstelling, daarna worden de kinderen performer en treden ze op voor een publiek! Ervaring is niet nodig. Iedereen met goesting is welkom.

Heb je of ken je kinderen tussen 9 en 12 jaar oud, die graag willen deelnemen als performer? 
Schrijf ze dan (vanaf 11/6 18u) in via deze link 

* voor kinderen die deelnemen hoef je geen kaartjevoor de voorstelling te kopen

credits

Idee en beeldende kunst: Line Boogaerts - Muziek en mise-en-scène: Ine Claes - Een Kamikamka productie - Coproductie: wpZimmer - Met de steun van Krokusfestival, Corso, Monty en Bib De Poort