bekijk hier de programmafolder

PRAKTISCHE INFO


info@grootestooringe.be


Wanneer

Op zondag 19 september is er doorlopend tussen 13u en 20u een programma verspreid over vele locaties.
Tip: puzzel vooraf je planning en bekijk langs welke autovrije straten – want ja, het is autovrije zondag! - je van de ene locatie naar de andere geraakt. Kom met de fiets en maak gebruik van de vele fietsparkings op het festival. Ook op vrijdag 17 en zaterdag 18 september valt er al wat te beleven.

Locaties
‘de groote stooringe’ transformeert even de pleinen, straten, speel- en parkeerplaatsen, parken en vijvers in het centrum van Roeselare in een groot openlucht podium.

bekijk hier het plannetje en uurschema

Gratis
De meeste voorstellingen zijn gratis. Hiervoor kan je niet reserveren.

Er zijn drie betalende voorstellingen. Omwille van het beperkt aantal plaatsen, bij de betalende voorstellingen, koop je best op voorhand je ticket(s).  BitbyBit van Les Malunés (10€) / vertelwandeling 'Albrecht' (3€) / Screws XL Alexander Vantournhout (3€). Online aangekochte tickets: je ontvangt via mail jouw e-tickets. Je hoeft ze dus niet af te printen als je ze op jouw mobiele telefoon kan tonen.

Infopunt
Infopunt op de Grote Markt:
vr 17/9 (17u tot 20u)
za 18/9 (10u tot 12u30 en 14u tot 19u30)
zo 19/9 (13u tot 20u)
Infopunt op het De Coninckplein
zo 19/9 (13u tot 20u)

Hier kan je terecht voor informatie over het programma, verloren voorwerpen, tickets en ehbo.

Leeftijd
Veel voorstellingen zijn geschikt voor alle leeftijden. Bij een aantal staat wel een leeftijd aangeduid. Gelieve hier rekening mee te houden.

Kinderen / kidsproof
Kindje uit het oog verloren? Spreek een medewerker van de groote stooringe aan.
Zij contacteren het infopunt om te horen of jouw kindje daar wordt opgevangen. Het De Coninckplein is de hangplek bij uitstek voor kinderen en families: voorstellingen op kindermaat, een bar en een voedings- en verluierplek in de Sint-Amandskerk.

Food & drink
Overal in de stad vind je tal van horecazaken die tijdens de groote stooringe open zijn.
Op het De Coninckplein zorgt Scouts Parsifal Rumbeke voor een zomerbar. En in de Sint-Amandskerk is er De Groote Proevinge, een aantal kraampjes met focus op voeding,
ambacht, lokaal talent, creatief ondernemerschap en diversiteit. Dat betekent dat er naast de voedingskraampjes ook enkele (jonge) starters hun ambachtelijke producten zullen aanbieden.

Toiletten
Er zijn op verschillende plaatsen openbare toiletten voorzien. Op het De Coninckplein, het Noordhof, Polenplein en in het stationsgebouw.

Foto's & filmpjes
Deel gerust jouw leuke foto’s en filmpjes op onze facebookpagina degrootestooringe of op instagram #DGS2021 #degrootestooringe 

covid maatregelen
Er is geen covid safe ticket nodig om de voorstellingen op de groote stooringe bij te wonen.

AUTOVRIJE ZONDAGZondag 19 september is ook autovrije zondag. Stad Roeselare organiseert een aantal activiteiten op verschillende plaatsen in het autovrije stadscentrum. Deze kan je samen de voorstellingen van de groote stooringe op het parcours bijwonen.

Stationsplein
Mobiliteitsmarkt: verschillende organisaties die dagelijks bezig zijn met duurzame mobiliteit of veiligheid in het verkeer laten je kennis maken met hun werking. Ga overkop in een tuimelwagen en ervaar de impact van een verkeersongeval, maak kennis met de werking van Eco-velo of laat gratis jouw fiets labelen. Dit
en veel meer van 13u tot 18u op het Stationsplein.

Polenplein
KOERS tovert een stukje van het Polenplein om tot een fietsbehendigheidsparcours voor kinderen tot 12 jaar, doorlopend tussen 13u en 18u. Onder begeleiding van de Vlaamse Wielerschool krijgen de jonge renners-in-wording de kans om hun skills te oefenen. Breng wel je eigen fiets en fietshelm mee!
Op het Polenplein kan je ook terecht om jouw tweewieler om te toveren tot een leuk kunstwerk met allerlei knutsel- en decoratiemateriaal.

De Munt en Henri Horriestraat
- In de Henri Horriestraat voorziet ARhus een testparcours met duurzame vervoersmiddelen.
Maak kennis met de E-bakfiets, de E-step, de E-koersfiets,… en ontdek zo de alternatieven voor koning auto. In samenwerking met ARhus

- Inline skate club iSkate neemt je mee op een fantastische tocht in Roeselare. Eigen skeelers en bescherming zijn nodig, maar ook fietsers, skaters, steppers, … zijn van harte welkom. Vanaf 13u kan je je inschrijven op De Munt (kant Noordstraat) voor een kleine toertocht, deze start om 13u30 of vanaf 15u inschrijven voor een grotere toertocht die om 15u30 start.

De Coninckplein
Terwijl de jongsten genieten van één van de voorstellingen van de groote stooringe, kunnen de ouders genieten van een verfrissing op het terras van de zomerbar.

En ook
Verplaats je in de autovrije zone van de ene voorstelling naar de andere met de fiets, te voet, met de step of op je skatebord. Maar je kan ook opstappen op een authentieke paardentram of je laten vervoeren door gratis eco-taxi’s.

Op verschillende locaties kunnen skaters zich uitleven op een mini-ramp of rail. Land de perfecte trick, maak er een filmpje van en wie weet valt er nog een leuke verrassing uit de lucht. Info via de infopunten op de groote stooringe

WIST JE DAT?Focus op circusverleden

de groote stooringe is het enige circusfestival dat een bijzonder licht werpt op het rijke circusverleden. We zijn dan ook trots op ons uniek profiel onder de festivals.
Kijk uit naar dit symbool:

dat wijst op circusverhalen van vroeger die op een hedendaagse of vernieuwende manier verteld worden.
Mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van de Vlaamse Overheid

#dichterbijrodenbach
Een heel jaar lang brengt Roeselare je dichter bij Rodenbach. 165 jaar geleden werd Albrecht Rodenbach in Roeselare geboren. Ook de groote stooringe maakt in deze editie een paar producties waarin Vlaanderens Wonderknape de hoofdrol speelt. Je vindt deze in deze folder met

Met dank aan

de groote stooringe is het driejaarlijkse circus- en straattheaterfestival in Roeselare. De organisatie is in handen van De Spil in opdracht van Stad Roeselare.
Met dank aan: Raoul Boucquey, Tineke Junior, De Bloeze, Rauwkost, Scholengroep Sint-Michiel: Burgerschool, VISO, VTI, VABI, Klein Seminarie, PCLT en Vrije Centrumschool Roeselare.