De Spil

Pinokkio - Joan Baeke (15u Komedie) - DOG - Kazanga Jonathan Linga (17u Schouwburg)

TAZ ON TOUR
zo 16 okt 2022 15:00 en 17:00
zo 16 okt 2022
15:00 en 17:00

Wat hebben jonge artiesten, theater en garnaalkroketten gemeenschappelijk? Het festival Theater aan Zee natuurlijk!  

TAZ ON TOUR is een miniversie van het mooiste zomerfestival, dus maken we er een minifeest van!  Zo krijg je niet één maar twee voorstellingen op één dag te zien. We zorgen voor muziek en een festivalbar, babbels met makers en... garnaalkroketten. Je ticket is geldig voor beide voorstellingen en geniet tussendoor van een drankje en een hapje in Cafe Koer.

Tijdens TAZ ON TOUR ontdek je de nieuwe tendensen in theater gebracht door een topselectie uit het Jong Werk van TAZ 2022. De selectie van de jonge, beloftevolle makers wordt na het zomerfestival bekend gemaakt. 
Wie ooit laureaat was van het festival? Tine Embrechts, Natali Broods, Bruno Vanden Broecke, Hilde De Baerdemaeker, Ontroerend Goed, Mira Bertels, Wannes Cappelle en Het Zesde Metaal, Liesa Naert, FC Bergman, Tiny Legs Tim, Hof van Eede, Boris Vanseveren, Alexander Vantournhout.  

Grijp je kans om de nieuwe lichting te ontdekken en later te kunnen zeggen “ik was erbij, toen, ik zag hun allereerste voorstelling.” 

PROGRAMMA

15u: Pinokkio – Jonas Baeke /  de Komedie - duur: 55 minuten

Ooit was hij een boom. Nu moet hij leven als mens: dankzij zijn benen kan hij zich voortbewegen van punt naar punt. Met zijn ogen kan hij jou bekijken. Door zijn mond te gebruiken kan hij klanken opwekken om contacten te leggen. Maar vanbinnen is er enkel honger.

Nu moet hij werken.

We zien de beroemde houten pop als een hedendaags figuur die probeert op te groeien in een overvloed aan keuze. Ondanks die grenzeloosheid vindt hij nergens vervulling. Buiten de werkelijkheid van het logge lichaam waarin hij zichzelf voortsleept, schijnt alles vloeibaar of vluchtig. En zelfs zijn eigen lijf valt niet te bedwingen.

Pinokkio is een schijnbaar lichte voorstelling over lichamelijkheid, plezier zoeken en doodgaan, geïnspireerd op het gelijknamige boek van Carlo Collodi uit 1883.

Pinokkio: concept Jonas Baeke en Jef Hellemans -  regie/tekst Jonas Baeke -  spel Jef Hellemans, Colette Goossens, Lieselot Siddiki en Elias Degruyter  - geluid Margy Regniers en Jonas Baeke  - kostuum Lucie Plasschaert en Louis Verlinde -  affiche Bjorn Floreal  - mentoren Joachim Robbrecht en Jan Steen

16u – CAFE KOER - Centrale Hal

Een drankje, een hapje en wat nakaarten. Ook dat is Theater aan Zee. En ondertussen gooit de huis-DJ van TaZ er een paar platen tegenaan. 

17u – DOG – Kazanga Jonathan Linga / Schouwburg - duur  40 minuten

‘DOG' vertelt het verhaal van een man die zowel letterlijk als figuurlijk vastgeketend zit. Via beeldspraak visualiseert hij een reeks gebeurtenissen die hem daar hebben gebracht.

Man the dog says its jaws agape you are short in the world and long in the grave the grave is a hole dug for you as the nest is made for the egg as the hook for the fish as the cloth is woven for swaddling the nails for driving the tree for cutting the glove for fitting the shoe for lacing and the beads for passing through the fingers of the devout.

 

DOG Spel: Kazanga Jonathan Linga  - Coach: Jan Bijvoet - Techniek: Lars Callewaert  - Tekst: Daniel Keene

 

credits

TAZ ON TOUR wordt mogelijk gemaakt door Theater aan Zee Oostende en Reik Artist Agency -Programmatorenploeg Jong Theater TAZ#2022 en TAZ ON TOUR: Kobe Chielens, Joeri Cnaepelinckx, Marijn Lems en Jozefien Mombaerts

Pinokkio concept Jonas Baeke en Jef Hellemans -  regie/tekst Jonas Baeke -  spel Jef Hellemans, Colette Goossens, Lieselot Siddiki en Elias Degruyter  - geluid Margy Regniers en Jonas Baeke  - kostuum Lucie Plasschaert en Louis Verlinde -  affiche Bjorn Floreal  - mentoren Joachim Robbrecht en Jan Steen

Dog Spel: Kazanga Jonathan Linga  - Coach: Jan Bijvoet - Techniek: Lars Callewaert  - Tekst: Daniel Keene