De Spil
Stanislav Dobák

Blue Moon Spring

Anneleen Keppens
do 23 nov 2023 20:00 - 21:00
do 23 nov 2023
20:00 - 21:00
  • do 23 nov 2023
    20:00 - 21:00
    De Spil, Roeselare
    schouwburg
  • inleiding om 19u15

In ‘Blue Moon Spring’ gaan drie dansers op zoek naar hoe jazz lichamen kan beroeren. De muziek triggert allerlei emoties en gemoedstoestanden als intimiteit, kwetsbaarheid en spiritualiteit. Bestaande jazzmuziek wordt afgewisseld met speciaal voor de voorstelling geschreven muziek. De performance is zowel een hommage aan de rijke jazzgeschiedenis als een zoektocht naar hoe het genre nu leeft. Wie jazz zegt, zegt improvisatie. Elke voorstelling is een unieke ervaring. De performers herbronnen steeds weer in samen dansen en op elkaar afstemmen, in beheersing en intuïtie, in klaarwakker dromen.  

De eerste creatie van Anneleen Keppens, ’The Moon is the Moon is the Moon’ ging in 2017 in De Spil in première en ook haar tweede creatie ’Movement Essays’ werd in Roeselare getoond (2019). 
Het schitterende danstrio dat ze nu samenbrengt, garandeert een prachtige dansbeleving. Anneleen is danseres en choreografe. Na haar opleiding in PARTS werkt(e) ze samen met o.a. Rosas, Daniel Linehan en Alexander Vantournhout. 

 

Stanislav Dobák

credits

Concept en choreografie: Anneleen Keppens - Creatie en performance: Jason Respilieux, Margarida Marques Ramalhete en Peter Savel - Muziekadvies en arrangement: Nicolas Rombouts  

Lichtontwerp Elke Verachtert - Kostuums en scenografie Sofie Durnez - Residenties Charleroi Danse, workspacebrussels, STUK, CNDC Angers, KAAP, BUDA - Administratie STUK - Coproducties Charleroi Danse, CNDC Angers, KAAP, STUK, Perpodium - Met dank aan Life Long Burning / het Creative Europe Programme van de Europese Unie, Vincent Company