De Spil
Wim Vandekeybus

Infamous Offspring

Ultima Vez / Wim Vandekeybus
za 10 feb 2024 20:00 - 21:45
za 10 feb 2024
20:00 - 21:45
  • za 10 feb 2024
    20:00 - 21:45
    De Spil, Roeselare
    schouwburg
  • inleiding om 19u15

‘Infamous Offspring’ is een dans-, film- en theaterstuk geïnspireerd op Griekse personages. 

Over een "patchwork family" waarvan de ouders iconische muzikanten zijn en de nakomelingen een groep beruchte maar gevoelige dansers. 

‘Infamous Offspring’ grijpt terug naar de verhalen uit de Griekse mythologie: soaps en archetypische verhalen over de disfunctionele familie rond de goden. Oerverhalen over ouders en kinderen. Over macht, verleiding, agressie, vernedering, uitsluiting, manipulatie, schoonheid, sluwheid … Oude verhalen die door de tijd reisden door overdracht, creëren een herkenbare hiërarchie van hedendaagse ouders versus hun kinderen.  

De ouders in ‘Infamous Offspring’ gaan als gefilmde personages in interactie met hun negenkoppige kroost op het podium. In de film speelt Warren Ellis, volbloed muzikant, schrijver en componist de rol van de vader. Israel Galván, flamenco-icoon, figureert in de film als de beste vriend van de familie en communiceert louter door middel van zijn ritmische lichaamsexpressie. Fiona Benson, schrijver van furieuze, extatische gedichten, herwerkt oude mythes naar de hedendaagse samenleving in een lyrische wisselwerking tussen film en podium. 

 

credits

Choreografie, regie en script: Wim Vandekeybus – Muziek: Warren Ellis en Peaches (o.v.)  – Met: negen dansers on stage