De Spil

Outsider

Laika
do 21 sep 2023 20:00 - 21:15
do 21 sep 2023
20:00 - 21:15
  • do 21 sep 2023
    20:00 - 21:15
    op locatie, Roeselare
    Park Vandewalle
    Vanaf di 13 jun 2023 18:00
  • op locatie Park Vandewalle Meensesteenweg Roeselare

​​In 1978 vertrok vanuit een hut in een bos een eerste bombrief. Er zouden nog zestien aanslagen volgen met drie doden en drieëntwintig gewonden tot gevolg.  
​Bijna twintig jaar lang jaagde de FBI op de geniale terrorist. Twintig jaar lang bleef zijn identiteit geheim en werd hij de Unabomber genoemd. Op 3 april 1996 kwam daar een einde aan. De Unabomber kreeg een naam en een gezicht. Ted Kaczynski werd als verwilderde en verwarde man uit zijn primitieve hut gesleurd. De briljante hoogleraar wiskunde leefde er al die tijd zonder stromend water, zonder elektriciteit en in volledig isolement.   
​‘Outsider’ laat je binnen in het hoofd van één van de beruchtste en meest gezochte terroristen ooit. Bijzonder intelligent, maar ook eenzaam en sociaal onaangepast. Over hoe het kluizenaarschap zijn prachtige ideologie laat vervellen tot extremisme.  

Met Outsider bewijst Laika nog maar eens welke kwaliteit ze kan afleveren.

***** Concertnews​ 

credits

​​Tekst: Michael Bijnens – Spel: Frank Dierens – Regie: Jo Roets – Scenografie: Peter De Bie – 
Dramaturgie: Mieke Versyp – Soundscape: Steven Prengels – Kostuums: Marie Dries – Choreografisch advies: Iris Bouche – Productie, techniek en realisatie: Robin Angst, Tim van der Linden, Rik Van 
Gysegem, Anton Van Haver en Pieter Smet