De Spil
Maureen De Wit

Walden

Jonas Vermeulen / Het Laatste Bedrijf
vr 6 okt 2023 20:00 - 21:15
vr 6 okt 2023
20:00 - 21:15
  • vr 6 okt 2023
    20:00 - 21:15
    De Spil, Roeselare
    schouwburg

Een grillige monoloog die uitmondt in een beeldende voorstelling. 

​​Sinds ‘The Sheep Song’ van FC Bergman (waar hij op magistrale wijze transformeerde van schaap tot mens) en ‘Zillion’ (waarin hij schitterde als Frank Verstraeten) kan je niet meer om Jonas Vermeulen heen. Tijd voor een monoloog! En wat voor één. 

​Geïnspireerd op het legendarische boek ‘Walden’ van Henry David Thoreau, duikt Jonas in een personage dat het kwaad van de wereld in zijn buren herkent. De oorzaak van de ondergang woont zowel links als rechts van hem. Zijn ijverige buren werken hard om oplossingen voor problemen te vinden, om het zich wat comfortabeler te maken en om zich achteraf goed te amuseren. Waarom in godsnaam die bedrijvigheid? 

​Jarenlang wist hij zich te gedragen, maar nu is het genoeg. Hij kan niet anders dan zijn gal spuwen. Maar wat is wijzer? De confrontatie aangaan of zich terugtrekken? Nog meer actie ondernemen of afstand nemen? 

​Een tirade die flirt met slam poetry. 

credits

​​Concept, tekst, spel en muziek: Jonas Vermeulen – Coach: Johan Petit – Beeldcoach en vormgeving: Charlotte Bouckaert – Lichtontwerp en techniek: Tim Oelbrandt – Productie: Het Laatste Bedrijf – Uitvoerend producent: Karen Feys – Coproductie De Spil Roeselare – Met dank aan DESTUDIO, De Grote Post en de Warande​