De Spil

Seaking

Broder
do 26 okt 2023 20:00 - 21:30
do 26 okt 2023
20:00 - 21:30
  • do 26 okt 2023
    20:00 - 21:30
    De Spil, Roeselare
    schouwburg

​​Exact vijfentwintig jaar na ‘Windkracht 10’ grijpt Tom Van Landuyt opnieuw de stuurknuppel van de Sea King vast. De trots van de Belgische kust. 
De iconische redder op zee, maar nu … vergaan en versleten. En dus moet het toestel plaats maken voor iets nieuwer, sneller, blitser. De piloot maakt zich op voor de laatste vlucht. Maar… zijn ogen willen niet meer. Hij wordt langzaam blind. 

Een verhaal over een vader die niet meer ziet, een vader die niet meer vliegt. Een man van stoere avonturen. Zag hij eigenlijk ooit zijn eigen kinderen? Vanuit de lucht? Aan de keukentafel? Of was er enkel het heldendom?

​Een lied over niet meer kunnen, maar wel durven zien, met Beethoven als vertrekpunt en landingsbaan. 
​Kruip mee in het hoofd van de piloot, luister met zijn oren en kijk met zijn ogen. Beleef het avontuur vanuit een cockpit vol kabels, gitaren, synths en toetsen. De wervelende geluidsmachine slaat op drift. Zal hij ooit terugvliegen? 

Broder = TG Vagevuur + Brussels Experimental​

* Gewijzigd aanvangsuur. De inleiding start om 19u (ipv 19u15)

** In de voorstelling is een vorm van audiodescriptie verweven in het verhaal. De relevante visuele informatie wordt meegegeven door een personage dat deel uitmaakt van de vertelling. 

                                   

Extra: Aansluitend op de inleiding kunnen mensen met een visuele beperking een wandeling op scène maken waarbij decors, kostuums en licht beschreven wordt en ze spelers en muzikanten ontmoeten.  Meer info en inschrijven: mail naar margriet.huyghe@despil.be

 

download hier het programma

Onderdeel van

credits

​​Spel: Tom Van Landuyt - Concept en muziek: Peter Spaepen - Tekst en regie: Koen Boesman - Muziek: Pieter De Praetere en Elisabeth De Loore - Decor: Stef Depover en Diede Roosens - Kostuums: Jana Roos - Techniek: Alain De Coen - Productie: Pieter Hulst

Met Steun van Vlaanderen, Stad Gent en Tax Shelter