De Spil
Michiel Devijver

The Interrogation

Edouard Louis & Milo Rau / NTGent & IIPM
do 21 mrt 2024 20:00 - 21:00
do 21 mrt 2024
20:00 - 21:00
  • do 21 mrt 2024
    20:00 - 21:00
    De Spil, Roeselare
    schouwburg
  • inleiding om 19u15 door Dirk Crommelinck


“Milo Raus simpelste, intiemste én beste voorstelling van de laatste jaren.” **** De Morgen 

Een fundamentele ode aan het twijfelen en falen door de controversiële regisseur Milo Rau en de Franse bestsellerauteur Édouard Louis. 

Kan je iemand anders worden dan je bent? Eddy Bellegueule deed het. Hij vertrok van een klein Noord-Frans dorp naar Amiens om er een theateropleiding te volgen. Vandaaruit ging hij naar Parijs om er Édouard Louis te worden. Zijn boeken worden geprezen en zijn stem in het Franse politieke en intellectuele debat klinkt luid. Maar is hij gelukkig? 

Lichtvoetig en met humor trippelen we door het leven van Louis. In een voortdurende gedachtewisseling over theater en werkelijkheid, mislukking en transformatie, fictie en waarheid, over worden en zijn. 

“Een bijzonder boeiende voorstelling met uitstekend acteerwerk en een subtiele regie.” PZAZZ

Uit de kleine vorm komt een groots schouwspel voort, heerlijk gedragen door Arne De Tremerie, wiens verwarrende gelijkenis met de schrijver het verontrustende gevoel tussen fictie en realiteit nog iets meer versterkt.

Médiapart

credits

​​Tekst: Édouard Louis en Milo Rau – Regie: Milo Rau - Spel: Arne De Tremerie – Licht: ​Dennis Diels en Ulrich Kellermann – Vertaling: Erik Borgman en Kaatje De Geest – Productie: International Institute of Political Murder (IIPM) – Coproductie: NTGent, Internationaal Theater Amsterdam, Kunstenfestivaldesarts Brussel