De Spil

Amor Mundi

Theater Malpertuis
do 18 apr 2024 - vr 19 apr 2024
do 18 apr 2024
-
vr 19 apr 2024

1977. In Duitsland wordt een vliegtuig gekaapt door een radicale groepering. Het nieuws bereikt ook filmmaker Rainer Werner Fassbinder. Vragen vullen zijn hoofd. Kan geweld legitiem zijn? Wat betekent democratie? Op een flamboyante manier gaat hij (een bijzondere dubbelrol voor Geert Vaes en David Geysen) met zijn moeder (een sublieme Tania Van der Sanden) en zijn vriend (een verrassende cabaretier Pieter Verelst) in discussie.  
Algauw schiet een spervuur van meningen dwars door de sigarettenrook. Heiligt elk doel alle middelen?  

In ‘Amor Mundi’ schetst regisseur Piet Arfeuille een raak tijdsbeeld dat tegelijkertijd aanvoelt als vandaag. Hij plaatst drie generaties bij elkaar en laat ze luidop denken.  
Een verhaal over het recht of de plicht jouw standpunt duidelijk te maken, over morele kompassen en hoe die soms het noorden kwijtraken, over broccoli, boa’s, telefoon-gerinkel en veel alcohol.  
Radicaal zijn lijkt wel cool vandaag. Misschien is de echte dialoog er wel één die geen antwoorden geeft, maar juist vragen stelt die het denken opentrekt. 

Een podcast over deze voorstelling kan je beluisteren via www.malpertuis.be.

credits

​​Tekst: naar ondermeer Rainer Werner Fassbinder – Regie: Piet Arfeuille – Spel: Tania Van der Sanden, David Geysen, Ananda Dev Vaes en Pieter Verelst – Licht en geluid: Wim Loobuyck en Rik Teunis – Vorm: Piet Arfeuille en Steve Salembier – Kostuums: Lieve Pynoo 
Met steun van de Vlaamse Gemeenschap en van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid via Flanders Tax Shelter.​