De Spil
Stanislas Augris

Jokers

Vincent Peirani
jazz
zo 15 okt 2023 17:00 - 18:15
zo 15 okt 2023
17:00 - 18:15
  • zo 15 okt 2023
    17:00 - 18:15
    De Spil, Roeselare
    de komedie

Accordeonist Vincent Peirani is het uithangbord van een nieuwe generatie Franse jazzmuzikanten en tegelijk een rijzende ster van de Europese scene. Met zijn ongeremde verbeeldingskracht en een ongelooflijk gevoel voor kleur weet hij telkens die magische toets over te brengen bij het publiek.  

Hij is een meester op zijn instrument en viel meermaals in de prijzen, waaronder de Victoires du Jazz in 2014, 2015 én 2019. Zoals het een goed jazzmuzikant betaamt, is Peirani telkens op zoek naar nieuwe terreinen. Zo werkte hij al samen met uiteenlopende artiesten als Émile Parisien, Stromae en Richard Bona.  

Met ‘Jokers’ schudt hij opnieuw zijn muzikale kaarten en kiest voor het eerst voor een trio, met de Italiaanse gitarist Federico Casagrande (winnaar gitaarcompetitie Montreux Jazz Festival) en de Israëlische (in New York wonende) drummer Ziv Ravitz (o.a. Avishai Cohen). 
 
Het gelijknamige album verscheen vorig jaar en daarop laat het trio zijn liefde voor jazz, rock en elektronische muziek samensmelten. De muziek is als een labyrint waar de instrumenten elkaar beurtelings opzoeken op een verrassende en virtuoze manier. 

credits

Vincent Peirani: accordeon - Federico Casagrande: gitaar - Ziv Ravitz: drums