De Spil

Maatwerk concert

Derya Yildirim & Grup Şimşek + Azmari
do 9 nov 2023 20:00 - 22:15
do 9 nov 2023
20:00 - 22:15
  • do 9 nov 2023
    20:00 - 22:15
    Trax, Roeselare
    concertzaal - Traxweg 1- Roeselare

Derya Yıldırım & Grup Şimşek maken heerlijke, hedendaagse Turkse psych-pop: een hypnotiserende mengeling van Anatolische folk en moderne grooves. 

Spilfiguur van deze band met muzikanten uit Turkije, Duitsland, Frankrijk en Engeland is de jonge zangeres en multi-instrumentalist Derya Yıldırım. Haar unieke, warme stem straalt zowel melancholie als verlangen uit. Samen met de fantastische psychedelische saz-melodieën, de groovy orgellijnen en de strakke ritmesectie zorgen ze voor een hypnotiserend geluid. 

Met de debuut EP in 2017 ‘Nem Kaldi’ (Catapulte Records/Bongo Joe Records) gooide de band al meteen hoge ogen. Hun meest recente plaat ‘Dost II’ verscheen eind vorig jaar.  
Derya Yıldırım & Grup Şimşek spelen niet alleen eigen werk, maar interpreteren ook Turkse parels van artiesten als Selda Bağcan, Barış Manço en Moğollar. 

Absoluut een aanrader voor fans van Altin Gün en voor wie houdt van Oosters geïnspireerde popmuziek met psychedelische trekjes. 

support bij Derya Yildirim & Grup Simsek!

Azmari is een psychedelische ethiogroove band uit Brussel. Ze zijn al sinds 2015 hard aan het werk en uitgegroeid tot een boeiende must-see band.

Ze combineren naadloos oosterse invloeden, ethiogrooves, donkere funk en dub en mengen ze tot een rebelse, meedogenloze en betoverende ervaring.

Ze brachten al twee albums uit: Ekera in 2019 en Samaï in 2021. Nu vrijdag 20 oktober komthet derde deel ‘Maelström’ uit.

De perfecte aanvulling voor Derya Yildirim & Grup Simsek. Kom dansen!

ticketactie: breng een vriend(in) mee naar het concert: koop nu nog in voorverkoop 1 ticket en krijg 1 gratis. Wie reeds een bestelling plaatste, ontvangt een mail met een gratis vriendenticket. Deze actie is geldig tot 9 november 2023 tot 17u (voorverkoop). (klik 1+1 aan bij het reserveren van jouw tickets om een gratis ticket te krijgen bij jouw betalend ticket).


 

meer info over maatwerk