De Spil

20 Printemps

Le Vent du Nord
voorprogramma: Hills of Belguim
do 14 mrt 2024 20:00 - 22:15
do 14 mrt 2024
20:00 - 22:15
  • do 14 mrt 2024
    20:00 - 22:15
    De Spil, Roeselare
    schouwburg

Le Vent du Nord is één van de populairste folkbands uit Canada en de motor in de revival van traditionele muziek uit Quebec. Het kwintet brengt een mix van eigen werk en traditionals die vanuit Schotland, Ierland en Bretagne de Atlantische Oceaan overwaaiden. 
Met zijn podiumprésence en dynamiek is de band een ware live sensatie. 
Sinds zijn start in 2002 speelde Le Vent du Nord al 2000 concerten op vier continenten, bracht tien albums uit en ontving tal van prestigieuze onderscheidingen, waaronder een Grand Prix du Disque Charles Cros (Frankrijk), twee Juno Awards (Canada) en twee Canadian Folk Muziek prijzen. 

Vorig jubileumjaar vierde de groep zijn twintigjarig met onder meer het nieuwe album '20 PRINTEMPS'. Gezien de goede band met België kon ons land niet ontbreken op de bijhorende tournee, met - voor het eerst - halte in De Spil.

voorprogramma: Hills of Belguim
Hills of Belgium is een viool & banjo duo dat teruggrijpt naar songs en melodieën uit de Amerikaanse rootsmuziek van begin vorige eeuw. 
De twee muzikale ontdekkingsreizigers Jérémie Fraboni en Lorcan Fahy kiezen live voor een compacte formule: een pure, speelse akoestiek met één enkele micro, typerend voor de muziek die ze vertolken en waarmee ze hun concert zo authentiek mogelijk maken.

> Beluister hier