De Spil
Paris Benaris

internationaal circus- en straattheaterfestival

de kleine stooringe
tijdens de Rodenbachfeesten
zo 17 sep 2023 14:00 - 19:00
zo 17 sep 2023
14:00 - 19:00
  • zo 17 sep 2023
    14:00 - 19:00
    verschillende locaties in het stadscentrum
    op locatie, Roeselare
    stadscentrum Roeselare

De Spil organiseert driejaarlijks het internationaal circus- en straattheaterfestival de groote stooringe, in de tussenliggende jaren de kleine stooringe. Vergis je niet, dit kleinere programma zal minstens evenveel prettig gestoorde rimpeling veroorzaken in de stad. Hét hoogtepunt is namelijk de komst van het Franse gezelschap Paris Benarès met hun reuzendieren: Kameel is op zoek naar zijn vriend Paard. Onderweg ontmoet hij niet alleen een hoop nieuwe, Roeselaarse vrienden die met hem meestappen in zijn zoektocht, maar ook oude bekenden, een tweeling Indische koeien.  

Voor en na deze stoet van reuzenmarionetten kan je genieten van circus met Cie Les P’tis Bras (FR), Dyne (BE), Tête-Bêche (NL) en Le Mauvais Coton (FR). 

Op zaterdag en zondag creëert de Tuin der Lusten een ‘Hortus Florariensis’: een kleurrijke botanische wereld met gekke en verrassende belevenissen. Dit doen we in samenwerking met De Schaduw, IJslandvaarders en Studio Stoflov. De Tuin der Lusten is de sociaal-artistieke werking van De Spil.  

>>> over de Tuin der Lusten een ‘Hortus Florariensis’

Het festival de kleine stooringe maakt deel uit van de Rodenbachfeesten hét cultureel stadsfestival van Roeselare, als afsluiter van de zomer. In het weekend van 16 en 17 september kan iedereen zich laten verwonderen door lokaal en internationaal talent. Op zaterdag is er 'klank in de stad' en wordt Roeselare overspoeld door een muzikale golf: koren, fanfares, straatmuzikanten en talentvolle Roeselaarse bands. Op zondag is er dan het circus- en straattheaterfestival ‘de kleine stooringe’. 

Op die manier zetten de Rodenbachfeesten de traditie verder van de allereerste editie in 1909: ook toen kwamen mensen van binnen en buiten Roeselare samen om te genieten van feest, muziek, optochten en theater. Naar het voorbeeld van dichter en studentenleider Albrecht Rodenbach moeten de Rodenbachfeesten jong en oud begeesteren en zorgen voor artistieke roering in de stad. Het stadsfestival Rodenbachfeesten is een co-organisatie van Stad Roeselare en De Spil. 

Alle info over de Rodenbachfeesten op www.rodenbachfeesten.be.

Of bekijk hier de brochure.