De Spil

cultuur op wieltjes

remorc in Beveren
za 1 jun 2024 15:00 - 20:00
za 1 jun 2024
15:00 - 20:00
  • za 1 jun 2024
    15:00 - 20:00
    op locatie, Roeselare
    Polenstraat Beveren

Ons cultuurhuis rolt!
De Spil gaat mobiel en trekt eropuit deze zomer.
We trekken naar verschillende wijken in Roeselare.
Wat valt er te beleven? 

programma op zaterdag:
15u: opening bar + speelinstallaties voor kinderen.
16u: voorstelling ‘Frida!’ van Eva Kahan
17u: bar + speelinstallaties 
18u: DATswingDT – sfeervolle band
20u: afsluit bar

'Frida!' is een straattheatervoorstelling voor volwassenen én kinderen. Een combinatie van clownerie, fysiek theater en comedy. Een visuele voorstelling, maar dan één waarin ook wordt gesproken. Kindvriendelijk, maar ook scherp en stout. Op maat van volwassenen, maar wel met een gezonde dosis onnozelheid.

Frida is de vrouw die denkt alles te kunnen. Een vrouw die zichzelf ongelooflijk graag ziet en denkt dat de rest van de wereld ook van haar houdt. Een voorstelling maken met haarzelf in de hoofdrol, lijkt haar dan ook een fantastisch idee! En uiteraard brengt zij niet zomaar een voorstelling, maar een groots opgezet totaalspektakel! Geen moeite is haar te veel om haar publiek een volledig uitgewerkt, afwisselend én interactief programma voor te schotelen. 

Waar Frida echter geen rekening heeft mee gehouden, is dat het publiek wel eens een eigen mening heeft. Dat kinderen én volwassenen niet altijd vlekkeloos doen wat je hen vraagt en dat voorwerpen soms een eigen leven lijken te leiden. Wat Frida's ultieme moment van glorie moest worden, verandert beetje bij beetje in een nachtmerrie ...

Idee en spel: Eva Kahan - Regie: Bram Dobbelaere - Spelcoach: Randall Caesar - Met dank aan: Kristel mareels en Bart Klinck

---

DATSWINGDT groeide stilletjes in de Westhoek. Twee vrienden Annelies & Dave zochten en speelden de muziek van Django Reinhardt. Na vele pogingen en gezellige barbecues begon het er af en toe toch wat op te lijken.  Maar uiteindelijk was het de Roeselaarse Thomas Camerlycnk die de groep een nieuwe kracht en stroom gaf. Al vanaf de eerste ontmoeting, begin juli 2014, was de muzikale klik gemaakt.
En zo reist DATSWINGDT met veel plezier verder in de wonderlijke wereld van de Gypsy swing ...

Met: Annelies Detru (gitaar), Dave Knockaert (gitaar) en Thomas Camerlynck (bas)