De Spil
Marjon Broeks

Flamencamente

Compania Maria la Serrana
za 19 nov 2022 20:00 - 21:30
za 19 nov 2022
20:00 - 21:30
  • za 19 nov 2022
    20:00 - 21:30
    De Spil, Roeselare
    schouwburg
    voorbij

Extra: geniet vooraf van huisgemaakte Spaanse tapas in het Teaterkafee. Reserveer via: www.teaterkafee.be. (klik op menu).

María la Serrana maakte met 'Flamencamente' haar persoonlijke voorstelling ooit. De danseres werd geboren in Libanon en geadopteerd door Nederlandse ouders. Die ervaring van ontworteling is inspiratie voor haar nieuwe creatie. In de zoektocht naar haar identiteit vond ze haar passie in de flamenco. 

In 1999 acht jaar verplaatst naar Sevilla, waar ze in de leer ging bij de beroemde zigeunerfamilie Farruco. Ze gericht een internationaal gezelschap op en is mede-eigenaar van één van de flamenco hotspots van de stad. 

María is bekend om haar vinnig voetenwerk, doorleefd gevoel en improvisatiekunst. Haar volharding en uitgesproken talent maken haar tot een grote bekendheid. Met veel vuur ligt ze haar ziel bloot. Ze brengt de immens populaire en virtuoze danser Antonio Moreno “Polito” uit de Farruco-familie mee. Volbloed muzikanten uit de zigeunerfamilie Zet de dansers in vuur en vlam. Het resultaat is een ongepolijste flamenco pur sang. 

 

credits

Dans: María La Serrana | Special guest dans: Antonio Moreno Fernández "Polito" | Zang: Juan José Amador en Juan Fernandez Moreno | Gitaar: Luis Amador | Local special guest dans: Irene Alvarez