De Spil
Lamia Karic

Ævestaden + Duo Ruut
​​double bill​
wo 21 feb 2024 20:00 - 22:00
wo 21 feb 2024
20:00 - 22:00
  • wo 21 feb 2024
    20:00 - 22:00
    De Spil, Roeselare
    de komedie

 Ævestaden* 

Het Noors-Zweedse trio Ævestaden verbindt naadloos traditie en eigen composities en veroverde al snel een plek in de Scandinavische folk scene. Met hun gevarieerde combinatie van lieren, viool, kantele, zang en elektronica creëren de drie muzikanten een sfeervol universum vol tijdloze harmonieën en minimalistische motieven. In september brachten ze hun tweede full album uit 'Solen var bättre där'. 

Met: Kenneth Lien (lier, mondharp, zang), Levina Storåkern  (viool, kantele, zang, elektronica) en Eir Vatn Strøm (zang, lier, elektronica)

*vervanging Daniel Herskedal 

DUO RUUT 

Duo Ruut bestaat uit twee jonge Estse muzikanten en songwriters, Ann-Lisett Rebane en Katariina Kivi. Het duo bespeelt een traditionele Estse citer, maar wat hen anders maakt, is de manier waarop: samen op één instrument, met vier handen. Dit combineren ze met hun twee verschillende, maar complementaire stemmen. Muzikaal laten ze zich zowel inspireren door de tradities van hun geboorteland als door diverse culturen en eigentijdse songwriting. 

Omdat ze op één instrument componeren en spelen, is de muziek van Duo Ruut in de kern minimalistisch, maar tegelijk boordevol nieuwe en fantasierijke ideeën. 

Duo Ruut bracht het bekroonde debuutalbum ‘Tuule sõnad’ en de EP ‘Kulla kerguseks’ uit, toerde op korte tijd wereldwijd en kon op showcasefestivals Eurosonic Noorderslag en Womex op veel bijval rekenen. 
Een niet te missen, hartverwarmende double bill. 

credits

In samenwerking met Toernee Mondial