De Spil
Shervin Lainez

Julian Lage Trio

za 29 okt 2022 20:00 - 21:15
za 29 okt 2022
20:00 - 21:15
  • za 29 okt 2022
    20:00 - 21:15
    De Spil, Roeselare
    schouwburg
    voorbij

Van voormalig wonderkind tot jazzgitarist met wereldfaam. Julian Lage pikt trefzeker de juiste noten: spaarzaam, virtuoos én gepassioneerd.  
Toen Julian Lage 8 jaar oud was, werd over hem een documentaire gedraaid; toen hij 9 was, speelde hij in duet met Carlos Santana. Kortom, dat Lage een geniaal gitarist is, werd snel opgemerkt. De stap naar jazz zette hij onder toeziend oog van Jim Hall en sindsdien was hij als sideman te zien naast iconen als Charles Lloyd, John Zorn of Fred Hersch.  

In 2009 verscheen zijn solo debuut ‘Sounding Point’ (genomineerd voor de Grammy Awards voor Best Contemporary Jazz album) en vele albums volgden. 

Anno 2022, nog steeds amper 34, releaset hij zijn werk via het prestigieuze Blue Note-label: na ‘Squint’ uit 2019 volgt in september een nieuwe plaat die hij hier komt voorstellen.  
Met een lichtvoetige virtuositeit en een grenzeloze nieuwsgierigheid behoren Lage en zijn trio tot de absolute wereldtop in de jazz. Hij slaagt erin te spreken met zijn muziek, sterke composities die schuren langs blues, rock en country, die niet enkel technisch perfect en angstaanjagend schoon zijn, maar de ziel raken van iedere luisteraar. 

De pers over het album ‘Squint’: 
“From every angle, and from start to finish, the album is a delight.” All About Jazz 
“One of the most dazzling improvisers around.” New York Times 
“A brilliant Blue Note debut…" DownBeat 

credits

Met: Julian Lage, gitaar - Jorge Roeder, bas - Eric Doob, drums